Carolina a îndrăgit desenul de mic copil. A studiat tehnicile traditionale ale aquarelei, de ulei, grafica tradițională cît și digitală. Ilustrațiile ei sunt create digital dar pastrează limbajul vizual asemanator unei linogravuri sau serigrafii, cu texturi și imperfecțiunile artistice ale stampei.

Continui prezentarea tinerilor artiști din Republica Moldova, în speranța că nu am provocat inutil atenția iubitorilor de frumos. Chiar avem pe cine scoate în evidență, avem tineri asemenea unei comori găsite în pământul acesta bogat în istorie și dragoste pentru frumos. Anii ’70 – ’80 ai secolului XX au fost anii de aur ai graficii de carte în Basarabia. Se edita foarte multă carte bună, foarte bună și, evident, și carte de calitate proastă. Dacă tinerii de acum ar ști că numai Casa Editurilor avea un sediu de 11 etaje, s-ar mira nespus. Se edita foarte mult și existau multe oferte pentru ilustrare de carte. Să ne amintim de faimoșii ilustratori ai literaturii românești: Isai Cârmu, Igor Vieru, Mihai Bacinschi, Filimon Hămuraru, Ilie Bogdesco, Vasile Movileanu și mulți alții. Se crease o atmosferă benefică dezvoltării genului de artă poate cel mai inteligent, din simplul motiv că artiștii plastici citeau literatură… Poate, dacă am reveni în timp, tinerii artiști ar fi motivați să crească în meserie și să nu plece din țară. Sigur că au apărut și alte provocări odată cu deschiderile spre Occident, unde există o piață de artă, dar și aici există dezavantaje și deziluzii. Ca și generațiile precedente, trăim timpuri și mai bune, și mai rele, ca în cântecul lui Mircea Vintilă. În prezentările precedente am vorbit despre Constantin Sarcov, care a atins performanța în domeniul designului grafic. Acum vreau să prezint o colegă de facultate a lui Constantin – a fost cu adevărat o promoție de aur! Se numește Carolina Rabei.

 A absolvit Liceul Igor Vieru (2008-2012), Facultatea de Grafică a Universității Ion Creangă din Chișinău (2012-2014), apoi a susținut masterul în ilustrație de carte pentru copii (MA in Children’s Book Illustraton) la Cambridge School of Art, Anglia, cu distincție. În prezent lucrează și locuiește la Cambridge, Anglia. Are deja publicate la Editura Faber and Faber cărțile: Walter de la Mare – Silver, Snow, The Ride by Nights, Summer evening, trei dintre care au fost nominalizate la Kate Greenaway Medal (concurs din Marea Britanie, fondat în 1955). Are deja propria carte Crunch – autor de text și ilustrații, editată de Child’s Play și care a fost nominalizată la concursul Read it Again, 2016. Această carte a fost tradusă în Coreea de Sud, Danemarca, Turcia, China, Franța, Olanda, Brazilia. Cu părere de rău, în Moldova a ilustrat o singură carte, la Editura LiteraCurcubeul de Grigore Vieru. Mă bucur pentru succesul studenților mei, dar și pentru toți tinerii talentați! Voi reveni pentru a vă prezenta nume noi, că avem de unde.