La data de 26 august 2016, ora 12:00, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova va avea loc inaugurarea expoziției-eveniment cu genericul ”MOLDOVA-25”, consacrată sărbătoririi a 25 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova.

La expoziție vor fi prezentate documente din colecțiile Bibliotecii Naționale ce țin de mișcarea națională pe teritoriul Basarabiei în diferite perioade, atât din perioada interbelică, cât și din perioada postbelică, până la proclamarea Independenței Republicii Moldova; documente despre Marea Adunare Națională și impactul ei în societate; documente despre simbolurile statalității; documente de descriu aspectele conflictului transnistrean.

În incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, expoziția-eveniment ”MOLDOVA-25” va fi deschisă până pe data de 7 septembrie, curent.

Începând cu 8 septembrie 2016 expoziția ”Moldova-25” va fi prezentă în cadrul Ședinței oficiale a Parlamentului Republicii Moldova, consacrată celor 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, care se va desfășura în incinta Palatului Republicii, str. Maria Cibotari, 16.