Featured Video Play Icon

„Ne vedem la bibliotecă!”

Ministerul Culturii în parteneriat cu programul Novateca, au lansat în premieră, astăzi, 13 septembrie 2016, campania de sensibilizare „Ne vedem la bibliotecă!”. Obiectivul campaniei este de a informa cetățenii despre oportunitățile oferite de bibliotecile publice din țară, care au devenit instituții vitale pentru dezvoltarea comunităților din Moldova.

În urma unui proces amplu de modernizare, inițiat în 2012, bibliotecile publice din Republica Moldova se transformă în adevărate centre comunitare, unde fiecare cetățean, indiferent de vârstă, ocupație sau interese, poate beneficia de servicii moderne de bibliotecă axate pe necesitățile proprii, cu suportul bibliotecarului instruit. Pe parcursul campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”, care se va desfășura în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din rețeaua Novateca, membrii comunității vor putea accesa gratuit internetul și serviciile electronice, participa la instruiri IT și limbi străine, ateliere tematice în domeniul sănătății și agriculturii, activități educative pentru copii și adolescenți, cluburi de interese și inițiative comunitare.

În cadrul evenimentului, ministrul Culturii Monica Babuc a declarat că: „Bibliotecile devin centre active în comunitate, iar astăzi centrul comunitar multifuncțional din Budești este un exemplu care intercalează într-un singur loc servicii destinate dezvoltării cetățenilor, de la mic la mare. Campania va fi o voce care va chema locuitorii să beneficieze de oportunitățile pe care le vor oferi bibliotecile”.

Lansarea campaniei a avut loc la biblioteca din comuna Budești, mun. Chișinău, una dintre bibliotecile modernizate cu suportul programului Novateca. Evenimentul a inclus turul serviciilor moderne implementate de bibliotecă, informarea publicului despre procesul de modernizare a bibliotecilor din Republica Moldova și startul oficial al campaniei naționale de comunicare. La eveniment au participat invitați din domeniul culturii, bibliotecari, oficiali, precum și ambasadorii campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”, membrii formației Akord.

Sursă:  http://mc.gov.md/